BRAINBOMBS -
Obey/That's the Way I Like It
ANAL BABES -
Face of Fear/No Limit
Split 7" - Demolition Records/Pitbull Records 1995

Från början var det meningen att denna belgiska utgåva endast skulle innehålla den av King Kong ratade covern på KC & the Sunshine Bands gamla hit That's the Way I Like It, men i sista stund tog man även med den något färskare låten Obey, som en liten aptitretare inför den kommande LP:n med samma namn, kan man tänka. Och den bådar verkligen gott. Obey är en av de bästa Brainbombslåtarna till dags dato.
     Däremot är KC-covern en rejäl besvikelse. Alltför ostrukturerad, oseriös och slapp med usla sånginsatser. Visst, Brainbombs ska inte låta för genomtänkta eller välproducerade, men detta låter snarare som en improviserad fylleinspelning än riktiga, goa Brainbombs.
     På B-sidan bjuder norska Anal Babes på en trist punklåt och en riktigt trevlig hardcoreversion av 2 Unlimiteds "techno"-dänga No Limit.
     Summa summarum fyra låtar. Hälften bra. Hälften umbärligt. Obey och No Limit försvarar i alla fall skivans plats i vinylsamlingen. Jag kan dock tänka mig att den inte är speciellt lätt att få tag på här i Sverige.

Ulf Österström
(Alzheimer #2, 1996)